Projekt Ensomme ældre med anden etnisk baggrund

 ”Den sproglige barriere betyder, at ældre med anden etnisk baggrund risikerer at blive dobbelt-ensomme. Ud over at de ligesom etniske danskere mister kontakten til kollegerne, når de forlader arbejdsmarkedet, så mister de også deres sproglige kunnen. Og den er meget vigtig for at kunne navigere i det danske samfund,”

Lis Vidkjær Hjorth – konsulent i Ældre Sagen

Antallet af ældre med anden etnisk baggrund er stigende befolkningsgruppe og vil være en befolkningsgruppe i vækst over de næste mange år. Læs mere her.

Vi ved fra vores medlemmer, at der er ældre familiemedlemmer, der ofte er ensomme og tilbringer meget tid alene.

Ældrecaféen vil være et åbent værested for alle, både mænd og kvinder. Og er primært målrettet ældre, og førtidspensionister.

Vi vil skabe et trygt fælleskab hvor de ældre kan opbygge sociale relationer uden for hjemmet og nyde en kop kaffe og lidt at spise.

Vi vil løbende implementere sundhedsfremmende og sociale aktiviteter. Fx introduktion af petanque og andre udendørs aktiviteter i de grønne områder omkring Mariehøjcenteret.

Ældre danske borgere der har interesse for Dansk – Syrisk Kulturforening og andre kulturer er selvfølgelig altid velkommne. Vores dør i foreningen står altid åben og vi dækker altid op til en ekstra.

Nada, foreningens formand vil stå for seniorcaféen. Nada er uddannet social og sundhedsassistent samt uddannet gruppeleder i Fortæl for Livet ved fonden Ensomme Gamles Værn. Fortæl for livet er et gruppeforløb for ældre borgere, der fokuserer på at skabe nye sociale fællesskaber i alderdommen.

Anna Kosuri vil også være med til at stå for caféen. Anna har en baggrund inden for kommunikation og kulturmøde.

Er du/I interesseret i at være frivillig eller at samarbejde, er I velkomne til at kontakte os her.

Vi starter seniorcaféen op den 1. november kl. 11-13.

For rekvirering af flyer kontakt os her.

Skrevet af Anna Kosuri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Comments (

0

)

%d bloggers like this: